Op naar een duurzame tuin: groen dak

Tags:
Op naar een duurzame tuin: groen dak

In de stressvolle tijd waarin we leven is het belangrijker dan ooit om milieubewust om te gaan met onze planeet. Zoals je weet begint een betere toekomst bij jezelf en dus focussen we ons in deze blogreeks op het verduurzamen van jouw tuin, terras of balkon. Daar hoeft in de meeste gevallen echt niet de hele tuin voor te worden verbouwd. Er zijn immers tal van mogelijkheden die je helpen bewuster om te gaan met je buitenplek. Dit keer staat het groene dak centraal. Een groen dak is voorzien van sedumplantjes die er niet alleen heel sfeervol uitzien, maar ook nog eens veel voordelen hebben. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje…

Duurzame tip: start je eigen moestuin


 

Een groen paradijsje

Zoals je weet kan je niet genoeg groen in de tuin hebben. Niet alleen staat het erg mooi, ook bevordert het de biodiversiteit en lever je zo een bijdrage aan het verminderen van hitte- en waterstress. Je hoeft niet alleen naar de grond te kijken als het op beplanting aankomt. Je kunt ook de hoogte in, bijvoorbeeld door het dak van je huis, garage of schuur te Groen dak aanleggen | Tuincentrum Eurofleurvergroenen. Misschien heb je al wel eens een groen dak op een kantoorpand, fietsenstalling of een bushokje gezien. Waarom dit ook niet in jouw eigen tuin toepassen? Het is immers zo gepiept! De sedumplantjes of grassen die op het dak zijn ‘geplant’ zijn haast onverwoestbaar en erg onderhoudsvriendelijk. Je gaat er dus heel lang plezier van hebben. En jij niet alleen! Zo’n dak trekt immers ook een hoop vogels, vlinders, bijen en andere insecten aan. In een stad waar veel steen te vinden is, is zo’n groen plekje dé plek waar ze hun eten en beschutting vinden.

Een groen dak in 5 stappenBeter voor de planeet en voor jou

Er zijn echter veel meer redenen waarom je een groen dak zou moeten aanleggen. De beplanting op een groen dak vangt het hemelwater deels op. De stress op het riool wordt daarmee beperkt en wateroverlast wordt zo verleden tijd. De vetplantjes op het dak verbeteren tevens de luchtkwaliteit. Zoals je weet zet beplanting effectief CO2 om in zuurstof en zuiveren planten nare stoffen uit de lucht. Zeker in drukbevolkte steden is het aanbrengen van groen een must voor de natuur, maar ook voor je gezondheid. Ook zorgen groendaken ervoor dat de stadshitte afneemt. Wil je meer info over het aanleggen van een groen dak en wat zo’n dak voor jou kan betekenen? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. Onze medewerkers vertellen je graag meer!

Duurzame tip: koop een regentonVerbeter de levensduur van jouw dak

Daarnaast isoleren de groene plantjes op de schuur, het huis of de garage de ruimte onder het dak. Dat scheelt weer in de energierekening, want je hoeft daardoor minder te stoken in de winter. Ook blijft het in de zomer een stuk koeler. TeGroen dak aanleggen | Tuincentrum Eurofleurvens heeft zo’n groen dak het voordeel dat het geluid wordt gedempt en het de levensduur van je dak verhoogt. De groene matten zorgen immers dat de ondergrond van het dak niet beschadigt en dat erosie geen kans krijgt. Ook biedt een groen dak bescherming tegen ons wisselvallige Hollandse klimaat. Hagel, sneeuw, regen en zon zijn voor een dak niet heel prettig. De beplanting beschermt het dak tegen deze weersinvloeden.

Richt je tuin duurzaam in met hulp van tuincentrum Eurofleur

Heb je zin om je groene vingers aan het werk te zetten en jouw buitenplek naar een duurzamer niveau te tillen? Kom langs bij tuincentrum Eurofleur en ontdek alles wat je nodig hebt. Van beplanting tot gereedschap en van bewateringsmaterieel tot meststoffen: onze medewerkers staan voor je klaar om je van duurzame adviezen te voorzien. Vergeet ook de duurzaam geproduceerde tuinmeubels van onder andere Borek of onze insectenhotels niet. Neem contact op of kom langs! Zien we je snel in Leusden?

Kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
tuinplanten
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Vacatures