Welke kamerplanten kunnen tegen de hitte?

Tags:
Welke kamerplanten kunnen tegen de hitte?

Yucca kopen | Tuincentrum EurofleurJawel, het is officieel zomer! Helaas zijn de weergoden nog niet helemaal op de hoogte en worden warme zonnestralen nog steeds afgewisseld met koude regen. Maar ach, zoals het in Nederland meestal gaat, zullen de mussen binnen de kortste keren weer van de daken vallen. We krijgen daarom al regelmatig de vraag of er ook kamerplanten zijn die tegen een hittestootje kunnen. Die hitte-proof kamerplanten zijn er zeker! We geven je in dit blog een aantal tips. Wil je de kamerplanten in huis halen? Breng een bezoek aan tuincentrum Eurofleur!

De beste kwaliteit planten, ook in de zomer

De zomer lijkt voor velen niet het ideale moment om een kamerplant te kopen. Geen zorgen! Er zijn immers genoeg kamerplanten die de zon prima kunnen handelen, bijvoorbeeld omdat ze van oorsprong al gewend zijn aan die hitte. Bij Eurofleur vind je een assortiment van enkele honderden soorten en variëteiten. Door dagelijkse rechtstreekse inkoop bij kwekerijen en de juiste verzorging in onze kassen, koop jij een kamerplant van optimale kwaliteit, zelfs in de zomer: vers en sterk. Elke plant gaat immers door onze vingers. Dit is onze top drie zomerproof kamerplanten:

1. Yucca

De Yucca heeft veel weg van de palmboom vanwege de lange, puntige en scherpe bladeren. Het is ook niet zo gek dat hij de Nederlandse naam Palmlelie heeft gekregen. De kamerplant is echter helemaal geen palm. Deze groene kamerplant is namelijk familie van de Beaucarnea. Hij is afkomstig uit de droogte van Noord-, Sanseveria kopen | Tuincentrum EurofleurMidden- en Zuid-Amerika. Ze zijn dus wel wat gewend qua droogte en temperatuur. Het is één van de makkelijkste kamerplanten! Zet jouw Yucca op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht. Geef ’m regelmatig water, maar het is geen probleem als de grond tussen gietbeurten wat uitdroogt. Sterker nog, hij heeft liever te weinig dan teveel water. Hij slaat namelijk water op in zijn stam. In de warmere maanden van het jaar zal de Yucca wel iets meer water nodig hebben.

Meer over de Yucca
 

2. Sanseveria

Ook de Sanseveria is een oersterke plant die niet zo moeilijk doet over warmte. Tevens is kou geen probleem voor deze groene topper. Zelfs droge lucht van de kachel is voor deze krachtpatser geen enkel probleem Je kan wel raden dat de plant op de écht zomerse dagen het liefst een slokje meer krijgt, zeker wanneer deze bij het raam staat. Wist je dat de Sanseveria ook wel bekend staat als ‘de studentenplant? Hij is immers niet kapot te krijgen. De spitse, vleesachtige bladeren zijn er in verschillende tinten effen groen, maar ook gespikkeld, gestreept of geelgoud-gerand. Op een lichtere plek kleurt het blad lichter, maar ook op een minder lichte plek gedijt de Sanseveria goed.

3. Kalanchoë

Zoek je een bloeiende en boeiende kamerplant? De Kalanchoë is een perfecte match! De bloemen zijn er in verschillende soorten en kleuren en dus is de plant perfect passend bij een vrolijk voorjaar. Deze kamerplant is zo makkelijk dat ‘ie het in de zomermaanden zelfs buitenshuis naar zijn zin heeft. Pas onder de 1Kalanchoe kopen | Tuincentrum Eurofleur2 graden vindt de vette Kalanchoë het wat minder leuk. Hij heeft het dus liever iets te warm dan te koud. Top voor het voorjaar dus!

Kamerplanten kopen doe je bij Eurofleur

Bij tuincentrum Eurofleur vind je deze zomer de meest kekke kamerplanten! Ga voor één van deze hittebestendige toppers of kies een andere mooie plant uit. Onze medewerkers vertellen je graag alles over ons assortiment. Ons aanbod is immers altijd bijzonder en vooruitstrevend. Wees er dan ook snel bij! Ook voor de bijbehorende potgrond, voeding en bloempotten ben je bij ons aan het juiste adres. 

Kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures