3x onze favoriete klimplanten

Tags:
3x onze favoriete klimplanten

Waarom zou je het puur bij tuinieren in de breedte houden als je ook de hoogte in kunt? Met klimplanten breng je dynamische diepte en variatie aan in je beplanting en geef je je tuin, terras of balkon een speelse look. Eerlijk is eerlijk, niet elke klimplant kan zonder de hulp van zijn baasje de top bereiken, maar met een beetje ondersteuning kan ook jij je gehele buitenplek in een groen jasje steken. Omring jezelf door een aantal mooie klimplanten! Er is nogal wat keus op het gebied van klimmers en om je een beetje op weg te helpen, vertellen we je hier wat onze 3 favoriete klimplanten zijn. Kom langs en ontdek ons gehele assortiment!

Tuinplanten kopenWaarom kiezen voor een klimplant?

Of je nu de trotse eigenaar van een klein balkon bent of aan de slag wil gaan met je nieuwbouwtuin; klimplanten voelen zich overal thuis! Je kunt ze immers op allerlei manieren terug laten komen in je tuinplan. Laat bijvoorbeeld een aantal klimmers langs de palen van je overkapping omhoog kruipen of laat ze het gaas op de erfafscheiding bedekken. Je kunt er ook een onaantrekkelijke schuurmuur mee verbergen of de regenpijp in een groener jasje steken. De mogelijkheden zijn eindeloos, onder andere omdat er zoveel verschillende klimmers bestaan.

Klimplanten kopen | Tuincentrum EurofleurZelfhechtende of rankende klimplant

Check bij de aankoop van jouw favoriete klimplant of deze zelfhechtend is. Met hun hechtwortels kunnen zelfhechtende klimplanten zonder hulp naar een hoger niveau kruipen, bijvoorbeeld op een muur of rek. Rankende klimplanten (of slingeraars) draaien echter met hun bladranken om een paal of hek heen. Niet elke slingeraar is even sterk en dus is het goed om ze een beetje ondersteuning te bieden met stokken en draden. Weet jij al welke klimplant je in huis (eh, tuin!) wilt halen? Wij geven je wat opties!

1. Toscaanse Jasmijn: een wintergroene bloeier

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) ziet er niet alleen sprankelend uit, maar heeft ook nog eens een heerlijke geur. Vanaf mei tot en met september staat deze prachtige klimmer volop in bloei. Zet ‘m in de volle grond of geef ‘m een plekje in een mooie bloempot. Laat ‘m vervolgens lekker zijn gang gaan.Klimplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur Wil je ‘m niet de hoogte in sturen, dan kan je de plant altijd als een bodembedekker gebruiken. De slingerende Toscaanse Jasmijn geeft de voorkeur voor een plekje in de volle zon en is winterhard tot -17 ºC op een beschutte plek.

2. Kamperfoelie: een zoete klimmer

De opvallende, haast tropische bloemen maken de kamperfoelie (Lonicera) tot een uitermate bijzondere klimplant. Hij is daarnaast winterhard en groenblijvend, en geeft net als de Toscaanse Jasmijn een heerlijk zoete geur af. De kamperfoelie is een vrij makkelijke plant die behoorlijke snel groeit. Let er dus op dat je hem niet al teveel zijn gang laat gaan. Zorg er met de juiste middelen voor dat je ‘m de goeie kant op leidt. Oude takken kun je het beste rond het begin van het voorjaar terugsnoeien. Je maakt zo ruimte voor rijkelijk bloeiende nieuwe scheuten.

3. Klimop: niet kapot te krijgen

We kunnen dit rijtje natuurlijk niet afsluiten zonder de allerbekendste klimplant te noemen. Het woord ‘klim’ zit immers in zijn naam! De zelfhechtende klimop is een oersterke plant die ook in de schaduw zijn mannetje staat. Er zijn verschillende soorten Hedera’s, zoals zijn naam in het Latijn luidt, zoals de Hedera hibernica, die veel wordt gebruikt als erfafscheiding, en de Hedera algeriensis met zijn gevlekte blad. Kom langs in ons tuincentrum en ontdek welke klimop past bij jouw tuinwensen.

Klimplanten kopen bij Eurofleur

Zet die groene vingers aan het werk en maak van de tuin een groene oase met een aantal klimplanten. Vergroen de muur, de schutting of de pergola en geniet komende jaren van prachtige groei en bloei. Bezoek tuincentrum Eurofleur in Leusden voor bovenstaande en andere klimmers. Uiteraard hebben we ook volop vaste planten, kuipplanten, bodembedekkers, heesters en fruitbomen We geven je graag advies over welke plant het meest geschikt is voor jouw tuin. Zien we je snel?

Bezoek ons tuincentrum
Klimplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures