Dag zomer, hallo herfst! 3x tuintips

Dag zomer, hallo herfst! 3x tuintips

Bloembollen planten in de herfsttuin | Tuincentrum EurofleurAls je denkt dat met het einde van de zomer ook het einde van het buitenseizoen in wordt geluid, heb je het goed mis. De herfst is immers een heerlijk tuinseizoen waarop nog volop van je buitenplek genoten kan worden. Hoe? Wij zetten drie herfsttuintips voor je op een rijtje!

De grote schoonmaak 

Misschien vind je het niet het meest leuke klusje, maar het is wel enorm bevredigend: opruimen! Of je nu nog veel in de tuin te vinden bent om die laatste zonnestralen mee te pakken, of voornamelijk vanachter je raam van de tuin wilt genieten; hoe opgeruimder je tuin eruit ziet, hoe fijner! Pak dus de bezem en veeg je straatje goed schoon. Bladeren die al van de bomen zijn gevallen, kunnen worden verzameld – maar gooi ze nog niet weg! Hark of veeg ze onder de heg of een ander hoekje waar tuinbezoekers heerlijk kunnen schuilen. Vergeet ook de snoeischaar niet om alle verdorde en dode takken weg te knippen. Laat uitgebloeide bloemen echter wel staan of liggen. Ze zijn vaak nog prachtig én bieden een schuilplaats voor allerlei tuindiertjes die wel wat hulp bij overwinteren kunnen gebruiken. Daarnaast bied je de bloemen de kans om uit te zaaien. 

Tuinonderhoud - online shoppen!Bloembollen planten!

We zijn nét in het najaar beland, maar toch is het belangrijk om vast uit te kijken naar het voorjaar. Dat is namelijk het moment dat voorjaarsbloeiende bloembollen weer met hun koppie boven de grond uitkomen. Je moet daar echter wel nú voor aan het werk. De bloembollen van bloeiers als het sneeuwklokje, de narcis, sierui en krokus mogen namelijk vanaf nu de grond in. Je hebt dan komend voorjaar een heuse bloemenzee. Mix and match erop los in border of bloempot, want we hebben heel wat bollen voor je op voorraad. Bezoek ons tuincentrum in Leusden en kies de mooiste voorjaarsbloeiende bollen uit.

VoorjaarsbloeiersMaak plek voor herfstbloeiers

Laten we eerlijk zijn: een verdorde en grijze tuin is niet echt heel inspirerend om naar te kijken. Helaas zijn de zomerbloeiers allang uitgebloeid en lijkt alle kleur uit je buitenplek te zijn verdwenen. Om ook in de herfst een mooi, gezellig en kleurrijk uitzicht te hebben, kun je een aantal kleurrijke herfstbloeiers in huis – eh, tuin halen! Dit is onze top 3 kleurrijke herfstplanten:

  1. Bolchrysant

In Japan staat de chrysant symbool voor een lang leven. Is er een betere reden om een bolchrysant cadeau te geven aan een ander of aan jezelf? Chrysanten gaan bloeien als de dagen korter worden. Echte herfsttoppers dus. Ze kleuren warm bruinrood, wijnrood, oudroze, maar ook geel en wit. Zeker in het najaarszonnetje komen hun kleuren prachtig uit. De verzorging is simpel en je hebt maandenlang plezier van zijn kleuren.

  1. Calluna (zomerheide)

De kleurrijke Calluna is een lust voor het oog: de plant straalt op en top herfst uit, maar heeft kleuren die juist heel fris en haast zomers aandoen. Van roze tot lila: de plant geeft de tuin een goeie portie fleurigheid. Met een klein beetje onderhoud kan je er bovendien jarenlang plezier van hebben. De Calluna is winterhard, ziektebestendig en heel erg sterk. Zet de heide op een lichte plek in de border of in een mooie pot en je hebt er van augustus tot januari plezier

  1. Herfstaster

Deze laatbloeier is één van onze de favorieten voor het najaar. Naast het feit dat de herfstaster prachtige paarse bloemen heeft, is hij ook goed voor de bijen en vlinders. Zorg ervoor dat de aster op een zonnig plekje in luchtige grond staat. Vind je de herfstaster te hoog worden? Haal de toppen er rond mei af. Dit zorgt ook voor stevigere stengels bij de volgende bloei.

Tuinplanten

 

Herfstbloeiers planten | Tuincentrum Eurofleur

Andere klussen die je kunt doen:

  • Planten die gevoelig zijn voor vorst moeten worden beschermd. Bedek ze met een rietmat, rijshout of wikkel ze in bubbeltjesplastic.
  • Bescherm de vijver tegen bladeren door er een net over te spannen.
  • Snoei de heggen voor de laatste keer dit jaar. Snoei je haag echter niet te kort, dat vindt ‘ie niet fijn in de winter. Ook heesters en struiken kunnen worden teruggesnoeid.
  • Geef vogels een warm huis door vogelhuisjes op te hangen.
  • Breng potplanten naar binnen of plaats ze op een beschutte plek. Doe dit voor de eerste vorst, maar niet te vroeg. Zolang je niet-winterharde planten nog buiten kúnnen staan, is dat aan te raden.

Kom je snel langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden voor een dosis herfstinspiratie? Ontdek ook onze webshop! Daar vind je alles op het gebied van tuinonderhoud

Kom langs!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures