5x planten die muggen verjagen

5x planten die muggen verjagen

Ben je gek op je tuin of balkon en dol op alles wat daar groeit en bloeit? Dan zou het zonde zijn als je rust wordt verstoord door onuitgenodigde muggen. Op gezoem bij je oor en jeukende bultjes zit echt niemand te wachten. Tijd voor een oplossing! Zeg vaarwel tegen insecten en ongedierte met deze 5 eetbare kruiden en bloeiende planten. Eurofleur helpt je aan een mugloze zomer.

Een zomer zonder muggen: hoe houd ik ze weg?

Na een bijzonder koude winter en regenachtige lente voelt warmer weer als een welverdiende traktatie. Tijd buiten kunnen doorbrengen zonder trui of regenjas? Een droom! Dat gezegd hebbende, een niet zo geliefd onderdeel van de warmere temperaturen is de terugkeer van insecten - en dan met name muggen. De meeste mensen zullen er alles aan doen om ze af te weren om in alle rust van de zon te kunnen genieten. Er zijn verschillende muggenwerende apparaten, evenals natuurlijke sprays en oliën om ze op afstand te houden. Voor wat extra bescherming is het een idee om jezelf te omringen met deze planten die insecten en muggen afstoten:

  1. Citronella (Cymbopogon)
  2. Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)
  3. Lavendel (Lavandula angustifolia)
  4. Goudsbloem (Calendula)
  5. Kattenkruid (Nepeta)

Citronella

Dit is misschien geen verrassing, aangezien citronella een populair ingrediënt is voor natuurlijke muggenwerende middelen. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen. Je weet misschien niet dat citronella eigenlijk een gras is dat je in je tuin kunt planten. De meeste citronellaproducten worden gemaakt met de geurige olie die de plant afgeeft. Citronellagras kan wel 1,5 meter hoog worden, geeft de voorkeur aan gefilterd zonlicht en mag lekker vochtig worden gehouden.

Met deze planten verjaag je de muggen uit je tuin | Tuincentrum Eurofleur

Rozemarijn

Rozemarijnblad is niet alleen een verrukkelijk en veelzijdig kruid, maar bevat ook oliën waarvan is aangetoond dat ze een effectief muggenverdrijvend middel zijn. Rozemarijn is gemakkelijk te kweken en populair bij moestuinders. Het kan gedijen in de border van een tuin, maar een bloempot behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Ook kruiden als munt en basilicum hebben als bijkomstigheid dat muggen van zich afslaan. Start dus een kruidentuin!

Met deze planten verjaag je de muggen uit je tuin | Tuincentrum Eurofleur

Moestuinieren

 

Lavendel

Ook de geur van lavendel schrikt muggen af. Als je de geurige plant op het terrein rond je huis laat groeien, houdt hij nare muggen weg, maar trekt hij wel belangrijkse bestuivers aan om een ​​overvloed aan paarse bloemen te creëren. Lavendelplanten moeten ongeveer 50 á 60 centimeter uit elkaar worden gezet om ze ruimte te geven om te groeien. Geef de planten minimaal één keer per week water, afhankelijk van de droogte van de grond. Lavendel is dol op zonlicht!

Met deze planten verjaag je de muggen uit je tuin | Tuincentrum Eurofleur

Goudsbloem

Goudsbloemen hebben verschillende insectendodende bestanddelen, waardoor ze geliefd zijn bij iedereen die veel met zijn groene vingers in de tuin aan het werk is. Net als bij de andere insectenwerende planten, kan de geur van de bloemen helpen om insecten op afstand te houden. Bovendien neemt deze plant weinig ruimte in beslag, is hij relatief onderhoudsarm en geeft hij de hele zomer mooie, kleurrijke bloemen.

Met deze planten verjaag je de muggen uit je tuin | Tuincentrum Eurofleur

Lees ook: tips tegen mieren in huisKattenkruid

De bestanddelen in kattenkruid zijn minstens zo effectief als DEET (en mogelijk tot 10x effectiever) in het afweren van muggen. Vers, zelfgekweekt kattenkruid kan stevig tussen je handen worden gewreven en vervolgens op je huid worden aangebracht om voor korte duur muggen weg te jagen. Plant wat kattenkruid in potten voor een langdurige oplossing om muggen de tent uit te jagen. Een pot is slimmer dan de border, want kattenkruid heeft de neiging om te woekeren.

Met deze planten verjaag je de muggen uit je tuin | Tuincentrum Eurofleur

Mugwerende planten koop je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Kom langs bij je favoriete tuincentrum in Leusden om bovenstaande planten te kopen. De medewerkers van Eurofleur kunnen je alles vertellen over hun standplaats en verzoring. Zo ga jij een zorgeloze zomer tegemoet én verander je tegelijk je tuin in een groene oase. Win win! 

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures