Creatief met groen: hoe hangplanten ophangen?

Tags:
Creatief met groen: hoe hangplanten ophangen?

Iedereen weet dat kamerplanten al jaar en dag hipper dan hip zijn. Hoe groener je woning, hoe beter. Misschien ben je echter bang dat de oppervlaktes in je woning binnenkort vol raken. Doe het daarom eens helemaal anders: kijk omhoog! Boven je hoofd bevinden zich talloze oplossingen voor het vergroenen van je interieur. Geef je leven een creatieve boost door op verschillende manieren met hangende planten aan de slag te gaan.

Kamerplanten showroomTop 5 favoriete hangplanten

Hangplanten zijn niet alleen echte sfeermakers in de tuin, maar ook in je interieur zijn er genoeg knappe kamerplanten die je verticaal verrassen. Je verliest zo geen ruimte, maar je geeft je woning toch een groene, en dus gezellige en gezonde vibe. In ons tuincentrum in Leusden hebben we heel wat happy hangplanten. De 5 meest populaire hangplanten zijn:

  1. Philodendron Scandens
  2. Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia woodii)
  3. Lipstickplant (Aeschynanthus lobbyanus)
  4. Zwanenkruid (Peperomia Rotundifolia)
  5. Erwtenplant (Senecio ‘String of pearls’)

Hangplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Tip 1: boven de eettafel

De keukentafel is voor velen dé plek waar het gezin quality time met elkaar doorbrengt en waar goede gesprekken met familie en vrienden worden gevoerd. Geen wonder dat je van je eethoek iets bijzonders wil maken. Heb je nog ruimte over naast je verlichting? Ga dan eens aan de slag met groen. Je kunt hangplanten direct met een haak aan het plafond bevestigen of een lat of stok over de breedte ophangen waar je op speelse wijze allerlei kleine plantjes aan hangt. Je kunt ook een simpel houten frame maken waar je de potjes van de planten in zet. Gaas kan je hier eventueel bij helpen.

Blog: de leukste hangplanten van 2022Tip 2: macramé lekker mee

Touw is helemaal van nu. Natuurlijke materialen mogen immers gezien worden in je interieur. Haal een tropische sfeer in huis en hang je planten één voor één op in een macramé hanger. Deze kun je ook zelf haken of kant-en-klaar kopen in allerlei kleuren. Gek genoeg is de macramé hanger al een eeuwenoude trend. Al in de 13e eeuwse Arabische interieurs werden planten op deze wijze opgehangen. De macramé hanger hangt heel leuk in een hoek voor het raam of naast de bank. Hang meerdere planten op verschillende hoogtes bij elkaar voor meer sfeer én meer groen. Een haak en metalen ring helpen je de hanger op te hangen.

Tip 3: een groene scheidingswand

Een andere optie is om je planten aan de muur te hangen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat de haak voor de pot uit de muur steekt, zodat de pot niet tegen de muur rust, wat de groei van de plant zou kunnen belemmeren. Je kunt ook een stang of houten lat langs de muur monteren die enkele centimeters uitsteekt. Hang je potten dan gewoon aan die lat of stang. Dit kan een decoratieve manier zijn om hangplanten te groeperen om zo een hangende binnentuin te creëren.

Blog: creatief met groenHangplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Het ophangen van hangplanten

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je haak of andere constructie sterk genoeg is om het gewicht van de plant (en pot) te dragen, vooral wanneer deze onlangs water heeft gekregen. Mogelijk moet je een speciale schroef gebruiken om de plant extra te ondersteunen. Vraag eventueel je handige buurman om hulp. Maak het jezelf iets makkelijker door planten niet té hoog te hangen. Je moet ze immers nog wel water kunnen geven. Ons advies is de planten op een hoogte te hangen waarbij je de potgrond nog net kunt voelen.

Hangplanten kopen bij tuincentrum Eurofleur

Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden om onze collectie hangende kamerplanten in het echt te bekijken. Zoek de mooiste uit voor bij jou thuis! We hebben ook leuke hangpotten die je een nieuw thuis kunt geven. Onze medewerkers vertellen je graag meer over het verzorgen van jouw groen.

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures