Prachtig in een lekker bakkie: de koffieplant!

Tags:
Prachtig in een lekker bakkie: de koffieplant!

Eén van onze favoriete planten van het moment is de koffieplant, ook wel bekend als de Coffea Arabica. Alhoewel, heel bekend is deze knapperd misschien nog niet bij jou. Deze groene underdog mag wel eens in het zonnetje worden gezet, want het is gewoonweg een geweldige kamerplant. Hij heeft een mooi maatje, prachtig groene bladeren en heeft ook nog eens heel wat power in zich. De krachtpatser is een echte 'ontgifter' voor de lucht in huis. Ook de verfrissende geur die hij afgeeft mag worden benoemd. Het is de perfecte plant voor iedereen die wel een groene huisgenoot kan gebruiken én die gek is op koffie. Zoek er een leuk 'bakkie' (aka bloempot) bij en je cadeau is compleet. Leer meer over de bijzondere koffieplant en kom langs in Leusden om deze beauty te scoren.

Waarom jouw huis een Coffea Arabica nodig heeft

De Coffea Arabica is afkomstig uit Ethiopië, waar de plant in de heuvels groeit. Het is de meest voorkomende soort koffieplant die wordt gekweekt voor commerciële doeleinden. Jawel, de plant heeft niet zomaar deze naam gekregen; er wordt écht koffie van gemaakt! Hoewel de koffieplant in eerste instantie wordt geplant voor de productie van koffiebonen, is de plant ook een populaire keuze voor kamerplanten. Dit komt onder andere omdat het een relatief gemakkelijke plant is om te verzorgen. De koffieplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in allerlei temperatuur- en lichtomstandigheden. Warm, koud, licht of donker... Het maakt de plant niet zo heel veel uit. Het is dus de ideale plant voor iemand met lichtgroene vingers.

Kamerplanten showroom

 

Hoeveel water geef ik de koffieplant?

De koffieplant heeft wel een hogere luchtvochtigheid nodig dan sommige andere groene kamerplanten. Dit kan worden bereikt door regelmatig te besproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken. Een plekje bij de kachel of openhaard is uiteraard een no-go. De juiste hoeveelheid water is essentieel voor de beste en mooiste groei. De Coffea Arabica heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig en mag niet te droog of te nat staan. Als je niet zeker weet hoeveel water de plant nodig heeft, kan je altijd een vinger in de grond steken om te voelen of de grond nog vochtig is. Is dit het geval, dan kan je de gieter nog even laten staan.

Koffie gezond? De koffieplant wel!

Een al eerder genoemd voordeel van de koffieplant is dat deze powerplant giftige stoffen uit de lucht absorbeert. Deze stoffen omvatten onder andere formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen, die vaak in verf, lijm en plastic voorkomen. Jawel, ook jouw huis hangt helaas vol met deze nare gifstoffen. Door deze stoffen uit de lucht te absorberen, kan de koffieplant helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Win win dus!

Luchtzuiverende kamerplanten

 

De koffieplant shop je bij tuincentrum Eurofleur

Is jouw interesse gewekt en wil je ook een koffieplant in huis halen? Bezoek eens de kamerplantenafdeling van tuincentrum Eurofleur in Leusden! Het zal je verbazen hoeveel verschillende soorten planten we op voorraad hebben, inclusief een hele hoop bijzondere en unieke parels. Naast deze afdeling vind je onze koffiehoek; kom dus meteen een lekker bakkie doen als je de koffieplant komt shoppen. Daarnaast hebben we een oppottafel waar we je nieuwe aanwinst graag in een mooie bloempot zetten. Zien we je snel bij Eurofleur?

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures