Knaagdieren

Ook voor een knaagdier hebben wij van alles! Denk aan cavia’s, hamsters en husky-ratjes. Voor deze lieve huisdieren heeft Eurofleur een groot assortiment diervoeding van sterke merken als Puik Voer, Hope Farms en Beaphar. Daarnaast vind je bij Eurofleur een grote collectie binnenkooien en speeltjes voor knaagdieren. Ook aan de knaagdieren buiten wordt gedacht: voor eekhoorns zijn er voederhuizen en eekhoornkasten. Bekijk hieronder ons assortiment. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 135 producten
Vergelijk (0)

Knaagdier kopen

In onze dierenspeciaalzaak hebben wij enorm veel knaagdier producten voor bijvoorbeeld huisdieren zoals:

  • Cavia
  • Konijn
  • Hamster

Er zijn enorm veel verschillende soorten knaagdieren. Je kunt kiezen voor een groter huisdier zoals een cavia, of voor een wat kleiner knaagdier als een hamster. Sommige dieren, zoals dwerghamsters, gerbils en muisachtigen zijn erg snel en dus niet heel geschikt voor kinderen. Om te knuffelen en te spelen zijn goudhamsters en cavia’s een betere keuze. Neem jouw kinderen gerust mee naar onze knaagdierenafdeling. 

Voeding knaagdier

Hamsters en ratten zijn wat we noemen - échte alleseters. Deze knaagdieren krijgen zaden en plantaardig voer (ons huismerk heeft een afgewogen samenstelling), maar hebben ook daarbij dierlijke eiwitten nodig. Je kunt ze dus af en toe een stukje gekookt ei, tartaar of yoghurt voeren. Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je voor alle knaagdieren de beste voeding, die speciaal voor ze is samengesteld. Om je lieve knaagdier vriendje extra te verwennen, hebben we in Leusden ook eetbare plantjes als gezonde snack. Knaagdieren zijn dol op een plant genaamd Knaagtandje. Dit plantje kan je in de kooi zetten of er dagelijks wat vanaf knippen en met de hand voeren. Laat je knaagdier drinken uit een drinkflesje met lekker vers water. Een knaagdier blijft gezond met goede voeding, voldoende ruimte en beweging. Zorg daarom dat het knaagdierhok goed schoon blijft en zet het niet op de tocht. Controleer daarnaast ook regelmatig het gebit van jouw knaagdier.

online-dierenwinkel-knaagdier-cavia-knaagdiervoer-konijn

Cavia kopen

Wanneer je een cavia in huis wilt nemen, is het belangrijk om je hier eerst eens goed in te verdiepen. Je wilt immers een gezonde en vooral blije cavia thuis, toch? Daarnaast brengt een cavia de nodige verzorging en kosten met zich mee. Langharige cavia’s moeten bijvoorbeeld regelmatig worden geborsteld om klitten in het haar te voorkomen. Ook de nageltjes van een cavia moeten wel eens worden geknipt aangezien de cavia’s deze amper slijten in hun kooi. Maar je kunt ook te maken krijgen met enkele onverwachte kosten zoals dierenarts kosten wanneer je cavia ziek wordt. Gelukkig zijn cavia’s over het algemeen geen dieren die vaak een bezoek aan de dierenarts brengen. Caviakooien zijn er uiteraard ook te koop in ons tuincentrum. 

Konijn kopen en konijnenvoer

Je kunt ook terecht in onze winkel voor leuke konijnenspullen. Een dagelijkse verse portie hooi en konijnenvoer is heel belangrijk voor een konijn. Konijnen zijn ook dol op vers groenvoer zoals gras, paardensla, maar geef hier niet te veel van. Om je liefste vriendje extra te verwennen, hebben we ook veel eetbare plantjes als gezonde snack. Konijnen zijn dol op snuffelblad. Dit plantje kun je in zijn kooi zetten of er dagelijks wat vanaf knippen en met de hand voeren.

Online dierenwinkel Leusden

Naast leuke knaagdieren benodigdheden verkopen wij in Leusden ook veel andere leuk dierbenodigdheden:

Dus woon jij in omgeving Woudenberg, Amersfoort en Soesterberg? Kom dan langs tuincentrum Eurofleur voor de mooiste knaagdier spullen! 

Vacatures