Een kamerplant voor elke interieurstijl!

Een kamerplant voor elke interieurstijl!

Het gezegde ‘oost west, thuis best’ is niet voor niks in het leven geroepen. Je huis, en dan met name de woonkamer, is de plek waar je je het meest op je gemak voelt. Daarom wil je natuurlijk wel dat je inrichting aansluit op wie je bent én wat je mooi vindt. Maar heel eerlijk… Een interieur is pas écht af met een toffe kamerplant. Het assortiment van ons tuincentrum in Leusden is erg groot en dus kan een keuze maken lastig zijn. Wij vertellen je welke soort past bij jouw interieur. We behandelen de volgende stijlen:

  1. Industrieel en stoer
  2. Modern en strak
  3. Werelds en bohemian
  4. Scandinavisch en licht

1. Industrieel en stoer

Zie je om je heen veel hout, staal en beton? Dan is de kans groot dat je een industriële interieurstijl in huis hebt gehaald. Deze stijl wordt gekenmerkt door ruwe materialen, onafgewerkt hout en niet teveel poespas. Kleuren als cognacbruin, petrolblauw en donkergroen zie je veel terug. Naast de kléur groen mag er ook zeker plantengroen in een industrieel huishouden worden aangebracht. Denk je aan stoer? Dan denk je aan een cactus of vetplant. Met name een grote cactus maakt een statement in een industrieel interieur. Het prikkelbare karakter past goed in een rauwe omgeving, zeker in een simplistische doch trendy bloempot of plantenbak!

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

2. Modern en strak

Houd je van design, witte meubels, strakke lijnen en niet teveel prulletjes om je heen? Je hebt dan waarschijnlijk een modern interieur! Een modern interieur bevat veel rechte lijnen en dus zouden planten met in het oog springende bladeren of andere details hier niet tot hun recht komen. Een plant als de Zamioculcas is wel een goede optie: met zijn rustige uitstraling, strakke vormgeving en gelijkmatige opbouw past de plant perfect in een modern interieur.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

3. Werelds en bohemian

Bij een bohemian interieur horen veel kleurrijke stoffen en een eclectisch gevoel. Mixen and matchen is hier eerder regel dan uitzondering. Met deze woonstijl is niks te gek: allerlei stijlen, materialen en kleuren mogen door elkaar heen worden gebruikt. In een werelds en bohemian interieur komen buitenlandse invloeden en bijzondere accessoires terug. Daar hoort dan ook een in het oog springende plant bij! Een zwierige en grote kamerplant als een Monstera Deliciosa, een palm of een tabaksplant is dan ook zeker op z'n plek in een boho woonkamer. Ook een hangplant mag eigenlijk niet ontbreken. Bij deze stijl geldt: hoe meer groen, hoe beter! Zet ze bijvoorbeeld in een pot met een Marokkaans tintje of een rotan mand.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

4. Scandinavisch en licht

Een Scandinavisch interieur wordt gekenmerkt door zachte kleuren, licht hout en geometrische vormen. Balans staat centraal: deze woonstijl is ondanks zijn eenvoud en less is more motto alles behalve saai en leeg. Een rustig lijnenspel, ‘luchtige’ meubels en pastelkleurige accessoires dragen daar aan bij. Een luchtzuiverende plant als de Calathea past perfect in een Scandinavisch interieur vanwege de combinatie tussen een strak vormgegeven blad en een bijzondere bladtekening.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Jeukende groene vingers?

Zin om je huis in een groener jasje te steken? Uiteraard vind je deze en meer kamerplanten in ons centraal gelegen tuincentrum in Leusden. Kom je snel een kijkje nemen? We hebben ook genoeg woonaccessoires om jouw woonkamer nóg gezelliger te maken!

Tags: