Een stralende lach bij je kat of hond

Een stralende lach bij je kat of hond

Elke dag is dierendag! Je wilt immers het beste voor jouw trouwe viervoeter of kleine tijger. Heerlijk ravotten in het bos of knus knuffelen op de bank met de liefste huisgenoot is voor velen het leukste wat er bestaat. Uiteraard heb je de verzorging van jouw huisdier hoog op de agenda staan en dus moet er regelmatig worden gekeken naar het gebit. Februari is de maand die helemaal in het teken staat van de mond van jouw hond en kat. Gebitsproblemen bij honden en katten komen namelijk vaker voor dan je misschien denkt.

Tandsteen bij jouw hond of kat

Van tandproblemen word jij niet blij, maar jouw hond of kat ook zeker niet. Het is daarom belangrijk het gebit goed schoon te houden. Een veelvoorkomend probleem bij honden en katten is tandplak. Dit is een laagje van etensresten, bacteriën en slijm dat al binnen 24 uur omgezet kan worden in tandsteen. Tandplak kan daarnaast zorgen voor ontstoken tandvlees, wat uiteindelijk zelfs kan leiden tot het verlies van tanden of ontstekingen op andere plekken in het lijf. Het is dus belangrijk dit snel te verwijderen voordat heen dierenarts aan de gang moet met het tandsteen.

Hoe gebitsproblemen herkennen?

Jouw poes of hondje kan het helaas niet uitspreken als hij last van zijn bek heeft. Het is daarom belangrijk goed op de aanwijzingen te letten die je hond of kater kan geven. Hoe geeft je hond of kat aan dat hij problemen met zijn tanden heeft?

  • Het kan opvallen dat je hond of kat opeens veel minder eet. Met name harde, droge blokjes blijven achter in de voederbak.
  • Daarnaast kan het gedrag van je huisdier opvallend veranderen. Reden om eens een kijkje in zijn bek te nemen.
  • Ook een slechte adem kan een indicatie zijn dat er iets mis is in de mond.
  • Bruine aanslag op de tanden is vaak een teken dat je hond of kat problemen met mijn gebit ervaart.

Tandverzorging honden & katten | Tuincentrum Eurofleur

Wat is de oplossing?

Het is belangrijk deze tekenen altijd serieus te nemen en een afspraak te maken bij de dierenarts voor een controle. Elke dag tandenpoetsen is dé manier om problemen bij honden te voorkomen. Wij poetsen zelf immers ook minstens twee keer per dag onze tanden. Ook speciale voeding kan helpen én een flosspeeltje maakt spelenderwijs de tanden van jouw hond schoon. Bij katten ligt dit net wat anders: voordat je zelf begint met het schoonmaken van het gebit van je kat is het verstandig om het gebit te laten controleren door een dierenarts bij jou in de buurt. Voorkomen is beter dan genezen, dus is het belangrijk om speciale voeding of gebitsverzorgende snacks in huis te halen.

Dierbenodigdheden kopen bij Eurofleur in Leusden

Kom langs bij Eurofleur en laat je adviseren door onze dierenexperts. Wij hebben een grote dierenafdeling waar je allerhande producten voor jouw huisdier kunt vinden. Ook kun je online een aantal flosstoys voor jouw hond kopen. Staat jouw gewenste product niet online? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Je wilt toch immers het beste voor jouw liefste huisgenoot? 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures