Checklist voor een perfecte staycation

Checklist voor een perfecte staycation

Voor velen zit een vakantie naar het buitenland er dit jaar niet in. Maar je kunt ook perfect de zomervakantie vieren in eigen tuin of op je eigen balkon! We hebben een checklist voor je samengesteld waarmee jij je tuin of balkon een upgrade geeft. Vier jij deze zomer een all-inclusive staycation?

 

Een heerlijke loungeset met parasol

Houd jij van een relax vakantie? Zorg dan voor een goede loungeset of loungestoel om deze zomer door te komen. De Matoury loungeset is een fijne set waar je met het hele gezin op kan genieten van het lekkere weer. Wanneer je niet zoveel ruimte hebt voor een hele loungeset kun je kiezen voor loungestoelen. De Bella occasional stoelen zijn modern, zitten heerlijk én zijn onderhoudsvriendelijk!

Als de zon dan écht gaat schijnen, wil je soms even de schaduw opzoeken. Een parasol of schaduwdoek is daarvoor de perfecte oplossing. De Borek Barletta vrijhangende parasol is een goede optie boven een grote loungeset. Uiteraard hebben we ook kleinere parasols, die je ook gemakkelijk kunt opbergen. Bijvoorbeeld de Verona parasol. Deze is verkrijgbaar in drie maten.

Lekker eten

Bij vakantie hoort ook lekker eten! Wanneer je op vakantie bent ga je lekker het dichtstbijzijnde dorpje in en geniet je van de lokale specialiteiten! Kijk eens rond in je eigen dorp of stad. Bij welke restaurants heb je nog nooit gegeten? Ga daar eens eten (als dat kan) of bestel je maaltijd bij de lokale ondernemer!

Op de camping staat vaak de barbecue aan! Wil jij eens een keer iets anders proberen dan een stuk vlees? Deze 6 originele gerechten zijn het proberen waard. Zo kun je deze staycation gevarieerd blijven eten.

Ben je nog op zoek naar een barbecue? We hebben een groot assortiment met barbecues, maar om je opweg te helpen hebben we de 5 beste Weber barbecues voor je geselecteerd. Ga jij kleine uitstapjes maken deze staycation? Dan zou de Cobb barbecue een goede optie voor je zijn. Dit tafelmodel is gemakkelijk mee te nemen met de handige draagtas. Zo kun je overal heerlijke barbecue gerechten klaarmaken.

 

Drankjes

Pak er een lekker drankje bij. Water, wijn, bier of misschien wel een cocktail? Kies iets waar jij het ultieme vakantiegevoel van krijgt. In ons tuincentrum hebben we verschillende flessen van Pineut staan. Je kunt kiezen voor de milde variant; tafelwater of kies voor een zelfgemaakte likeur. Voor iedereen is er wel een lekkere fles Pineut.

 

Zwembad

Bij de zomervakantie hoort ook verkoeling. Dat kan door onder de parasol te zitten of een koud drankje te drinken, maar nog beter is even in het zwembad springen! Het is ook heerlijk voor kinderen om een duik te nemen.

Heb je veel ruimte? Dan komt een Bestway zwembad het dichtst bij een zwembad in een vakantieoord. Wanneer je een balkon hebt, kun je om af te koelen het beste een koude bak water neerzetten en je voeten erin zetten. Koel ook je polsen; dat kan ook helpen om te verkoelen.

Naast een zwembad zijn er ook nog andere manier om af te koelen of met water te spelen. We hebben vijf tips voor waterpret in de tuin!

 

Is jouw tuin toe aan een transformatie? Dan ben je in ons tuincentrum aan het juiste adres. Naast bovenstaande tips kun je de tuin ook nog aankleden met fruitbomen, vaste planten en eenjarige planten. Zo maak je er echt een feestje van deze zomer!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures