4x kamerplant met bijzonder blad

Tags:
4x kamerplant met bijzonder blad

Kamerplanten kopen | Tuincentrum EurofleurHoeveel kamerplanten zie jij om je heen wanneer je door het huis loopt? Wij hebben het enige goede antwoord: te weinig! Je kunt immers nooit genoeg groen in huis hebben staan. We spenderen meer tijd dan ooit binnen die paar muren van ons huis. Het is dan ook belangrijk om een beetje energie uit je thuisomgeving te kunnen putten. Dan kan onder andere met een aantal bijzondere kamerplanten die de show stelen. We moeten toch een beetje geëntertaind blijven, vind je niet? Wij hebben vier kamerplanten voor je op een rij gezet die je verrassen met hun bijzondere blad. Wist je namelijk dat dat dé kamerplantentrend van 2021 is? Hoe hysterischer de bladeren, hoe hipper de plant!

  1. Dieffenbachia
  2. Croton
  3. Begonia Maculata
  4. Tradescantia Nanouk

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur1. Dieffenbachia

Niet alleen het blad, maar ook de naam is een opvallende! Joseph Dieffenbach, een Oostenrijkse hortulanus, is de persoon naar wie deze plant is vernoemd. Het is een sterk luchtzuiverende plant die houdt van een lichte plek een goed slokje water. De bladeren van de Dieffenbachia hebben een bijzondere groene, witte of gele tekening. Wordt de plant erg donker of vervaagt zijn bladtekening? Dan krijgt de Dieffenbachia te weinig licht: hoe lichter zijn plek, hoe bonter zijn vlek. Houd wel in gedachten dat de plant giftig is.

2. Croton (Codiaeum)Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Er zijn een groot aantal verschillende soorten van deze plant, maar de meest bekende en populaire zijn de Croton Variegatum en de Croton Petra. Meestal zit het verschil ‘m in de bladeren: zo is de bekendste variant de bonte Croton (Variegatum betekent namelijk ‘veelkleurig’), maar er zijn ook soorten met enkel een geel-groene tekening. De plant doet haast denken aan een regenboog. Daarmee fleurt ‘ie elk huishouden op! De Croton staat graag op een lichte tot zonnige plek. Laat de plant eerst wennen, want anders kan het blad verbranden. Houd de kluit vochtig.

3. Begonia Maculata

Je hebt ‘m vast voorbij zien komen: de stippenbegonia! Deze plant moet natuurlijk met stip op één op jouw boodschappenlijstje. De witte dots in combinatie met het felle groen en de rode achterkant maken dit blad tot een waar feestje. Het is een van oorsprong tropische plant en daarom is het niet gek dat ‘ie van Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleureen lichte plek en een vochtige kluit houdt. Teveel water is echter een no-go. Dan gaan de wortels rotten. Als de Begonia het wel naar zijn zin heeft, groeit de plant als een malle.

4. Tradescantia Nanouk

Van deze kleurrijke verschijning wordt iedereen vrolijk! Deze sterke groene kamerplant trekt door zijn paarse en roze strepen direct de aandacht. Het blad is aan de bovenzijde glad, maar de felroze onderkant heeft een meer harig gevoel. Het is een makkelijke plant. Hij houdt van een lichte plek en vindt het niet heel erg om af een toe een klein beetje droog te staan. Ook laat deze plant, die ook wel bekend staat als de Vaderplant, zich gemakkelijk stekken. In het voorjaar zijn er zelfs roze of witte bloemetjes te zien. Deze plant verveelt dus nooit.

Kamerplanten kopen bij Eurofleur

Bij Eurofleur vind je een plantenassortiment van enkele honderden soorten en variëteiten. Door dagelijkse rechtstreekse inkoop op de bloemenveiling en kwekerijen, en de juiste verzorging in onze kassen, koop jij een kamerplant van optimale kwaliteit: vers en sterk. Elke plant gaat immers door onze vingers. Ons aanbod is altijd bijzonder en vooruitstrevend, dus je moet er snel bij zijn! Ook voor de bijbehorende potgrond, voeding en bloempotten ben je bij ons aan het juiste adres. Plan nu je bezoek en kom langs.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Vacatures