4x kamerplant met bijzonder blad

Tags:
4x kamerplant met bijzonder blad

Kamerplanten kopen | Tuincentrum EurofleurHoeveel kamerplanten zie jij om je heen wanneer je door het huis loopt? Wij hebben het enige goede antwoord: te weinig! Je kunt immers nooit genoeg groen in huis hebben staan. We spenderen meer tijd dan ooit binnen die paar muren van ons huis. Het is dan ook belangrijk om een beetje energie uit je thuisomgeving te kunnen putten. Dan kan onder andere met een aantal bijzondere kamerplanten die de show stelen. We moeten toch een beetje geëntertaind blijven, vind je niet? Wij hebben vier kamerplanten voor je op een rij gezet die je verrassen met hun bijzondere blad. Wist je namelijk dat dat dé kamerplantentrend van 2021 is? Hoe hysterischer de bladeren, hoe hipper de plant!

  1. Dieffenbachia
  2. Croton
  3. Begonia Maculata
  4. Tradescantia Nanouk

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur1. Dieffenbachia

Niet alleen het blad, maar ook de naam is een opvallende! Joseph Dieffenbach, een Oostenrijkse hortulanus, is de persoon naar wie deze plant is vernoemd. Het is een sterk luchtzuiverende plant die houdt van een lichte plek een goed slokje water. De bladeren van de Dieffenbachia hebben een bijzondere groene, witte of gele tekening. Wordt de plant erg donker of vervaagt zijn bladtekening? Dan krijgt de Dieffenbachia te weinig licht: hoe lichter zijn plek, hoe bonter zijn vlek. Houd wel in gedachten dat de plant giftig is.

2. Croton (Codiaeum)Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleur

Er zijn een groot aantal verschillende soorten van deze plant, maar de meest bekende en populaire zijn de Croton Variegatum en de Croton Petra. Meestal zit het verschil ‘m in de bladeren: zo is de bekendste variant de bonte Croton (Variegatum betekent namelijk ‘veelkleurig’), maar er zijn ook soorten met enkel een geel-groene tekening. De plant doet haast denken aan een regenboog. Daarmee fleurt ‘ie elk huishouden op! De Croton staat graag op een lichte tot zonnige plek. Laat de plant eerst wennen, want anders kan het blad verbranden. Houd de kluit vochtig.

3. Begonia Maculata

Je hebt ‘m vast voorbij zien komen: de stippenbegonia! Deze plant moet natuurlijk met stip op één op jouw boodschappenlijstje. De witte dots in combinatie met het felle groen en de rode achterkant maken dit blad tot een waar feestje. Het is een van oorsprong tropische plant en daarom is het niet gek dat ‘ie van Kamerplanten kopen | Tuincentrum Eurofleureen lichte plek en een vochtige kluit houdt. Teveel water is echter een no-go. Dan gaan de wortels rotten. Als de Begonia het wel naar zijn zin heeft, groeit de plant als een malle.

4. Tradescantia Nanouk

Van deze kleurrijke verschijning wordt iedereen vrolijk! Deze sterke groene kamerplant trekt door zijn paarse en roze strepen direct de aandacht. Het blad is aan de bovenzijde glad, maar de felroze onderkant heeft een meer harig gevoel. Het is een makkelijke plant. Hij houdt van een lichte plek en vindt het niet heel erg om af een toe een klein beetje droog te staan. Ook laat deze plant, die ook wel bekend staat als de Vaderplant, zich gemakkelijk stekken. In het voorjaar zijn er zelfs roze of witte bloemetjes te zien. Deze plant verveelt dus nooit.

Kamerplanten kopen bij Eurofleur

Bij Eurofleur vind je een plantenassortiment van enkele honderden soorten en variëteiten. Door dagelijkse rechtstreekse inkoop op de bloemenveiling en kwekerijen, en de juiste verzorging in onze kassen, koop jij een kamerplant van optimale kwaliteit: vers en sterk. Elke plant gaat immers door onze vingers. Ons aanbod is altijd bijzonder en vooruitstrevend, dus je moet er snel bij zijn! Ook voor de bijbehorende potgrond, voeding en bloempotten ben je bij ons aan het juiste adres. Plan nu je bezoek en kom langs.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures