Met deze 5 tips help je je huisdier de zomer door!

Met deze 5 tips help je je huisdier de zomer door!

De zomer staat voor ons gelijk aan zonnige uitjes, tripjes naar het strand en afkoelen in het zwembad. Onze honden, katten en andere huisdieren hebben helaas niet de luxe om de trein richting Scheveningen te pakken wanneer de temperaturen naar hun koppie stijgen. Daarom is het belangrijk dat jij als dierenbaas goed in de gaten houdt hoe je huisdier de hitte trekt. Hogere temperaturen betekenen ook hogere risico's voor onze harige metgezellen. Ze lopen kans op oververhitting, uitdroging, huid- en oorinfecties en ze kunnen zelfs een hitteberoerte krijgen. Help je huisdier dus het hoofd koel te houden met deze 5 tips van Eurofleur!

1. Zorg voor genoeg water en schaduw

Wist je dat onze huisdieren op een andere manier zweten dan wij mensen? Ze hebben natuurlijk in de meeste gevallen te maken met een vacht die ze niet zomaar als een jas uit kunnen doen. Om problemen als oververhitting te voorkomen moet in de eerste plaats worden gezorgd voor voldoende water en schaduw. Zorg altijd voor een bakje schoon en vers water, én neem ook water mee als je bijvoorbeeld met je hond gaat wandelen. Wist je dat er ook accessoires en speeltjes met een verkoelend effect bestaan? Tekenen van uitdroging zijn onder meer:

  • droog tandvlees
  • zwaar hijgen
  • diarree
  • overmatig kwijlen

Tip! Je kunt tijdens de warmere maanden ook overschakelen op nat hondenvoer om de vochtinname te verhogen.

Help je hond, kat, hamster of konijn de zomer door! | Tuincentrum Eurofleur

2. Binnen is beter dan buiten

Houd je hond, kat en konijn binnen tijdens de heetste uren overdag. In de vroege ochtend of late avond is het meestal een stuk koeler; perfect voor de hond, maar ook voor jou om een blokje om te doen. In de zomer kan het asfalt zo heet worden dat het zelfs voetzolen kan verbranden. Als je je hand niet 5 seconden comfortabel op de grond kunt houden, is het te warm voor je hond. Neem altijd water mee en neem genoeg pauzes.

Online dierenwinkel

 

3. Laat je huisdier nooit in de auto achter

Er is helaas vaak genoeg in het nieuws dat een kind of hond in een te hete auto op de parkeerplaats is gevonden. Daarom is het zeker niet verkeerd om hier de gevaren te benoemen. Je favoriete huisdier hoeft geen uren in zo’n auto te zitten om een zonnesteek te krijgen. Dit kan al in minder dan 10 minuten. Neem je hond dus mee naar binnen of laat ‘m thuis in een koele omgeving. Kan dit niet, dan is er vast een lieve buurvrouw die even op jouw huisdier wilt passen. Als je een huisdier ziet dat onder gevaarlijke omstandigheden alleen in een auto wordt achtergelaten, onderneem dan onmiddellijk actie - probeer zo snel mogelijk de eigenaar te zoeken of bel zelfs de politie.

4. Breng zonnebrandcrème aan

Geloof het of niet, er bestaat ook zonnebrandcrème voor huisdieren met korte of lichte vacht. Net als wij mensen kunnen onze dieren ook verbranden door de zon. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot huidkanker. Als je van plan bent om een ​​dagje in de zon door te brengen met je harige metgezel, bijvoorbeeld bij een verkoelend meertje in het park, breng dan om de 3 uur zonnebrandcrème aan op de minst met haar bedekte plekken: de buik, oren en neus. Gebruik alleen zonnebrandmiddelen die speciaal voor huisdieren zijn gemaakt. Huisdieren hebben de neiging eraan te likken en zonnebrandcrème die voor mensen is gemaakt, kan voor dieren giftige stoffen bevatten.

Help je hond, kat, hamster of konijn de zomer door! | Tuincentrum Eurofleur

5. Scheer je huisdier niet

Je zou kunnen denken dat het scheren van je huisdier voor de zomer de beste oplossing is voor oververhitting. Doe dit niet! De vacht van je hond of kat is van nature ontworpen om hem of haar koel te houden in de zomer en warm in de winter. Voel je vrij om de vacht van je huisdier in de zomer te knippen, maar scheer het nooit. Zorg ervoor dat je ten minste een centimeter haar achterlaat om de huid van jouw huisdier te beschermen tegen het branden van de zon.

Tip! Wil je je hond even lekker besproeien tegen de hitte? Zorg er dan voor dat je de poten en buik nat maakt om ‘m sneller af te koelen.

Een koele zomer voor jou en je huisdier met de producten van Eurofleur

Maak van de zomer een plezierige tijd voor jouw huisdier met bovenstaande tips. Houd in je achterhoofd dat wat voor jou niet fijn is, ook voor jouw huisdier niet prettig is. Kies dus bijvoorbeeld ook voor wat lichtere voeding in plaats van een vette maaltijd en haal producten in huis die insecten weren. Onze medewerkers kunnen je adviseren. Ze vertellen je ook graag meer over de matten en speeltjes die een verkoelende werking op je huisdier hebben. Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden, nabij Amersfoort, om ons volledige assortiment te bekijken!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures