Dierendag 2019

Dierendag 2019

Hoe is dierendag ontstaan en hoe lang bestaat dierendag?

Ja, waar komt dierendag vandaan en wat is dierendag nu eigenlijk? Met z'n allen vieren wij op 4 oktober Dierendag en dat komt dankzij Sint Franciscus. Hij was een katholieke heilige die zich niet alleen inzette voor de mensen maar ook voor dieren. Volgens de verhalen die rondgaan, heeft hij ooit een hele preek afgestoken tegen een zwem vogels. Deze vogels vlogen niet weg, maar bleven aandachtig zitten. Hier hadden velen bewondering voor. Sint Franciscus beschouwde alle schepselen in de natuur als broeders en zusters waardoor ook dieren hulp en bescherming verdienden. De heiligman stierf op 4 oktober 1226 en wordt een aantal jaar later heilig verklaard. Eeuwen later in het jaar 1929 wordt er een internationaal congres van dierenbeschermers georganiseerd waar de sterfdag van hun voorganger Franciscus uitgeroepen werd tot Internationale Dierendag. En dat is hoe dierendag is ontstaan. 

Dierenspeciaalzaak

 


Ideeën voor dierendag 2019

Als je op zoek bent naar tips voor dierendag, dan ben je op het juiste artikel beland. Wij geven je vandaag 5 ideeën die jij kan doen op Dierendag.

  1. Eet eens een dagje plantaardig
    Het spreekt misschien voor zich, maar dieren zien de Vee industrie niet als iets fijns en al helemaal niet op Dierendag. Helaas is het niet mogelijk om al deze lieve diertjes te bevrijden, maar wat wij wél kunnen doen is op deze dag een dagje geen vlees eten. Dus vandaag even geen kip, schnitzel of een hamburger maar een lekkere vegetarische maaltijd. 
     
  2. Ga eens gezellig langs de kinderboerderij
    Heb je geen huisdieren, maar ben je wel gek op dieren? Ga dan eens met het gezin langs de kinderboerderij. Verzamel wat oud brood en ga de lieve boerderijdieren eens verwennen met snacks en liefde. Ga gezellig langs met de kids en loop langs de geitjes, schaapjes en varkens. Word je vreemd aangekeken als twintiger of dertiger? No problem: dat mag vandaag!

    Ideeën voor dierendag 2019
     
  3. Koop speelgoed voor jouw huisdier
    Bijna ieder huisdier wordt blij van nieuw speelgoed zoals ballen, krabpalen, kauwstaven en knuffeltjes. Of koop een leuke voeder-drinkschaal of hondenborstel waarmee je jouw huisdier gaat verwennen. Je vindt bij ons tuincentrum in Leusden de állerleukste cadeau-ideeën voor jouw hond, kat, konijn, knaagdier, vogel of vis
     
  4. Lekkere snacks zijn altijd goed
    Net als mensen, zijn dieren gek op lekkere snacks op zo'n dag als Dierendag. Koop vandaag eens een iets duurdere snack of kauwstaaf en verwen jouw huisdier.
     
  5. Extra aandacht
    Vandaag is het tijd om éxtra lief te zijn voor jouw diertje. Dat betekent een lange avondwandeling en veel knuffelen. Leg eens een lekker comfortabel kleedje neer en ga met jouw leuke dierenspeeltjes aan de gang. 

    Hoe is dierendag ontstaan

Dierenvoeding

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
tuinplanten
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Vacatures