Dierendag 2019

Dierendag 2019

Hoe is dierendag ontstaan en hoe lang bestaat dierendag?

Ja, waar komt dierendag vandaan en wat is dierendag nu eigenlijk? Met z'n allen vieren wij op 4 oktober Dierendag en dat komt dankzij Sint Franciscus. Hij was een katholieke heilige die zich niet alleen inzette voor de mensen maar ook voor dieren. Volgens de verhalen die rondgaan, heeft hij ooit een hele preek afgestoken tegen een zwem vogels. Deze vogels vlogen niet weg, maar bleven aandachtig zitten. Hier hadden velen bewondering voor. Sint Franciscus beschouwde alle schepselen in de natuur als broeders en zusters waardoor ook dieren hulp en bescherming verdienden. De heiligman stierf op 4 oktober 1226 en wordt een aantal jaar later heilig verklaard. Eeuwen later in het jaar 1929 wordt er een internationaal congres van dierenbeschermers georganiseerd waar de sterfdag van hun voorganger Franciscus uitgeroepen werd tot Internationale Dierendag. En dat is hoe dierendag is ontstaan. 

Dierenspeciaalzaak

 


Ideeën voor dierendag 2019

Als je op zoek bent naar tips voor dierendag, dan ben je op het juiste artikel beland. Wij geven je vandaag 5 ideeën die jij kan doen op Dierendag.

 1. Eet eens een dagje plantaardig
  Het spreekt misschien voor zich, maar dieren zien de Vee industrie niet als iets fijns en al helemaal niet op Dierendag. Helaas is het niet mogelijk om al deze lieve diertjes te bevrijden, maar wat wij wél kunnen doen is op deze dag een dagje geen vlees eten. Dus vandaag even geen kip, schnitzel of een hamburger maar een lekkere vegetarische maaltijd. 
   
 2. Ga eens gezellig langs de kinderboerderij
  Heb je geen huisdieren, maar ben je wel gek op dieren? Ga dan eens met het gezin langs de kinderboerderij. Verzamel wat oud brood en ga de lieve boerderijdieren eens verwennen met snacks en liefde. Ga gezellig langs met de kids en loop langs de geitjes, schaapjes en varkens. Word je vreemd aangekeken als twintiger of dertiger? No problem: dat mag vandaag!

  Ideeën voor dierendag 2019
   
 3. Koop speelgoed voor jouw huisdier
  Bijna ieder huisdier wordt blij van nieuw speelgoed zoals ballen, krabpalen, kauwstaven en knuffeltjes. Of koop een leuke voeder-drinkschaal of hondenborstel waarmee je jouw huisdier gaat verwennen. Je vindt bij ons tuincentrum in Leusden de állerleukste cadeau-ideeën voor jouw hond, kat, konijn, knaagdier, vogel of vis
   
 4. Lekkere snacks zijn altijd goed
  Net als mensen, zijn dieren gek op lekkere snacks op zo'n dag als Dierendag. Koop vandaag eens een iets duurdere snack of kauwstaaf en verwen jouw huisdier.
   
 5. Extra aandacht
  Vandaag is het tijd om éxtra lief te zijn voor jouw diertje. Dat betekent een lange avondwandeling en veel knuffelen. Leg eens een lekker comfortabel kleedje neer en ga met jouw leuke dierenspeeltjes aan de gang. 

  Hoe is dierendag ontstaan

Dierenvoeding