Eurofleur Leusden
Abonneer je op onze nieuwsbrief voor aanbiedingen, wekelijkse tuintips en nog veel meer

Tuintips augustus

Tuintips augustus

In augustus zijn er weinig activiteiten in de tuin. Het is nog warm en de groei is eruit. Veel mensen zijn op vakantie en de thuisblijvers genieten liever van het mooie weer en een drankje op het terras. Het meeste snoeiwerk is wel zo’n beetje gedaan.

Tuinklusjes

Verwijder het onkruid en uitgebloeide bloemen. Met name bij planten die makkelijk zaaddozen ontwikkelen kun je maar beter de uitgebloeide bloemen van verwijderen, tenzij je het zaad wil oogsten om volgend jaar weer uit te zaaien. Ontwikkeling van zaad kost energie en het is ook niet fijn als in de hele tuin dezelfde planten terugkomen.

De groei is eruit en de planten harden af. Hierdoor hebben ze minder water nodig. Bovendien zijn de ochtenden vaak vochtiger. Schimmels slaan in deze periode namelijk veel sneller toe. Als er water gegeven moet worden, kan dit beter ’s ochtends gebeuren.

Het gazon moet nog steeds met regelmaat gemaaid worden. Dit hoeft echter niet te kort en het maaisel kan blijven liggen. Maai bij voorkeur ’s avonds.

Hou het waterpeil van de vijver in de gaten, zeker bij vijvers met een moerasgedeelte. Zonde als dit droog komt te vallen. Vul bijtijds bij.

 

Dieren in de tuin

Bij langdurige droogte kunnen voor diverse dieren, zoals vogels, bakjes water in de tuin een uitkomst zijn. Met name egels hebben het dan heel moeilijk. En een bakje kattenkorrels (tussen de struiken) schijnt dan ook heel welkom te zijn.

 

Bloemen

Zonnebloemen zijn de reuzen onder de bloemen. Vaak kunnen ze ondersteuning van stokken wel gebruiken. Zonnebloemen die uitgebloeid zijn kunnen heel mooi gedroogd worden, ter decoratie. De zaden kunnen ook geoogst worden om volgend jaar weer uit te zaaien. Bewaar de gedroogde zaden op een donkere, droge plek.

Van de bloeiende en geurende lavendel krijg je echt een mediterraan zomergevoel. Maar ook deze raakt een keer uitgebloeid. Snoei de aren met een stukje stengel weg. Soms heb je nog een beetje nabloei.

 

Oogsten

In augustus valt ook nog genoeg te oogsten, zoals tomaten, diverse bonen, pompoenen en courgettes. Oogst de laatste twee jong voor smakelijker vruchten.

Groenten en kruiden zijn niet alleen geschikt om te oogsten en te gebruiken in de keuken, maar zijn ook vaak decoratief en kunnen eigenlijk op elk plekje in de tuin worden toegepast.

 

 

Meer tips

Barbecue

BBQ tips

Wie is er niet blij als de avonden eindelijk weer warm en lang genoeg zijn voor de barbecue? Gezellig lang buiten zitten met familie of vrienden en uitgebreid eten en drinken. Of je nu Lees verder
Meer bij Eurofleur

Meer dan 213434 producten verdeeld in 6 afdelingen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!

Je vindt ons in Leusden (vlakbij Amersfoort & Utrecht)

Elke zondag open van 12.00 uur – 17.00 uur

Online bestellen

Online bloemen of een cadeaubon bestellen

Op zoek naar iets specifieks? Kom naar de winkel of vraag het ons!